Weekly News

Stjernekokker klare for Bocuse d'Or

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst hvor smak, design og håndverk er viktige ingredienser. 

– Bocuse d’Or er skapt og drevet av opinionsdannende kokker over hele verden. Konkurransen motiverer norske kokker og bidrar til oppmerksomhet rundt håndverk og god mat, sier Arne Sørvig, daglig leder for Bocuse d'Or Norge.For å lykkes i Bocuse d’Or kreves det mer enn interesse for mat.

– Du må være en fremragende kokk og kunne faget fra A til Å. Du må også være interessert i å utvikle fagområdet og kunnskapen om faget. Skal du nå pallen i Lyon må du tøye og sprenge grenser, da er faglige tyngde og nysgjerrighet ekstremt viktig. Videre kreves treningsdisiplin og at du takler stress og høyt press, det er jo en konkurranse som varer like lenge som et Marathon, sier han.


I jakten på de beste kandidatene sees det etter både kreativitet og faglig dyktighet.

– Kombinasjonen av erfaring, kreativitet, motivasjon og faglige egenskaper er avgjørende. Den som konkurrerer i Lyon har allerede slått hundrevis av dyktige kokker fra nær 70 land som har kjempet seg gjennom nasjonale og regionale utslagskonkurranser, sier Sørvig.


Å vinne konkurransen har stor betydning for både kokken og landet.

– Deltakelse og spesielt seier åpner nye muligheter for kokken, som med ett får hele verden som lekegrind. Internasjonalt er det svært oppsiktsvekkende at Norge kan skilte med så gode kokker. En tredjedel av alle gull i konkurransens historie har havnet i Norge og vi leder statistikken, sammen med Frankrike, med ti pallplasser, sier han. 


Share this article

Journalist

Ole Peter Galaasen

Related articles